DE OOGKAS Collectie

EOE

Het uit Zweeds Lapland afkomstige EOE Eyewear is volledig duurzaam ontwikkeld door Erik en Emilia Lindmark, pioniers in de brillenindustrie. Zij ontwikkelden een recyclingproces van oude monturen die anders naar het afval zouden verdwijnen en dat was in de brillenindustrie de eerste in zijn soort.

Het behoud van de Zweedse natuur was hun belangrijkste inspiratiebron en, met gebruik van het wereldwijd bekende Zweedse design, maakten zij hun brillen tot een accessoire dat geschikt is voor alle gelegenheden.

De EOE monturen zijn biologisch afbreekbaar en dus voor honderd procent weer als grondstof te gebruiken. In het hergebruikte acetaat zit letterlijk een stukje Zweeds erfgoed dat zich weerspiegelt in de materialen, de kleuren en de namen van de monturen uit hun collectie. Zo zijn de eerste EOE Regrind zonnebrillen vernoemd naar wereld erfgoedlocaties in Zweden. EOE is inmiddels uitgegroeid tot het meest duurzame brillenlabel van Noord-Europa en hoort dus zeker thuis in onze OOGKAS collectie.

Vanaf € 219.-

www.eoe-eyewear.com/en/

EOE EOE