DE OOGKAS Collectie

Het jonge merk Neubau Eyewear wil met zijn naam een eerbetoon brengen aan internationale creatieve stadsdistricten zoals het Weense Neubau; bruisend hart van de Oostenrijkse hoofdstad waar kunstenaars en aanstormende creatieve talenten elkaar ontmoeten en samenwerken.

Neubau Eyewear kenmerkt zich door een stedelijke levensstijl en vernieuwend design te combineren met hart voor duurzaamheid. Hun monturen bestaan voor 65% bestaan uit olie die geperst wordt uit de zaden van de bloeiende Castor plant. De overige 35% bevat milieuvriendelijk polymeer. Deze opvallende materialen worden gecombineerd met jarenlange technische vakkennis uit het moederbedrijf Silhouette International. Het productieproces is misschien wel net zo opvallend als de ontwerpen: elk onderdeel van het montuur wordt soepel gevormd door het toepassen van ‘injection molding’ waardoor er zo weinig mogelijk reststoffen overblijven.

De monturen zijn uitzonderlijk lichtgewicht, elastisch en toch oersterk, transparant en kleurvast. Zelfs met de accessoires weet Neubau op te vallen. De brillendoos is gemaakt van materiaal op basis van cellulose zonder lijm, het poetsdoekje van gerecyclede PET flessen.

Met de aanschaf van een Neubau Eyewear montuur draagt u tevens bij aan de duurzame inrichting van stedelijke leefruimten waar dit bedrijf bewust in investeert. Een voorbeeld hiervan is het Honeybee Conservancy project in New York voor het behoud van de bijen. Kortom: een topmerk voor de kritische consument en een zeer gepaste aanwinst in de collectie van DE OOGKAS.

Vanaf € 196.-

neubau-eyewear.com

 

Contact

Heeft u een vraag of reactie? Wij staan u graag te woord.

logo-de-oogkas
’s Gravelandseweg 46a
1211 BT Hilversum

035-7732993
info@deoogkas.nl
Facebook
Instagram
Pinterest

Openingstijden
Zondag en maandag : gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 uur – 19.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur – 17.00 uur

Privacyverklaring