DE OOGKAS Collectie

FUNK

Sinds 1992 maakt voormalig DJ Dieter Funk in zijn fabriek in Kinsau, gelegen in het Duitse Beieren, monturen in gewaagde vormen waarbij ambachtelijk werk naadloos samenvalt met duurzaamheid. Duurzaam omdat in zijn fabriek tweedehands machines gebruikt worden die op zonne-energie werken, acetaat als grondstof wordt gebruikt en de overgebleven resten ook weer worden hergebruikt. Ambachtelijk omdat alles handmatig wordt geproduceerd.

Hoewel Funkeyewear de overkoepelende merknaam is, wordt de collectie inmiddels Dieter Funk genoemd. Zijn ontwerpen staan bekend als sterke stijlobjecten die soms als extreem worden beschreven. Maar het doel van Funk is het ontwerp te laten samenvallen met de persoon die het montuur gaat dragen.

In het kader van duurzaamheid hecht Dieter veel waarde aan bewuster gedrag van de consument: ‘Focus je ogen op het onafhankelijke, op het individu, op het verhaal achter het product! Wie doet het, waar komt het vandaan en hoe wordt het geproduceerd?’ Hij vindt het belangrijk daar zelf een bijdrage aan te leveren en signaleert een hoopvolle trend die volgens hem kan uitgroeien tot een beweging: ‘support your local, think before you buy, support individuality.’

De Dieter Funk herenmonturen passen in alle opzichten perfect in de filosofie van DE OOGKAS: stijlvol, duurzaam en aandacht trekkend!

vanaf € 387.-

www.funkeyewear.com