DE OOGKAS Collectie

Oliver Goldsmith

Het Britse erfgoedmerk Oliver Goldsmith heeft 100 jaar ervaring in het ontwerpen en innoveren van optiek; op dit moment staat de vierde generatie aan het roer. De allereerste Goldsmith plastic ontwerpen, een stof die in 1926 revolutionair was, zijn inmiddels opgenomen in The History of Fashion in het Victorie & Albert Museum in Londen.

Tegenwoordig betrekt Goldsmith het duurzame Mazzuchelli acetaat uit Italië. De ontwerpen worden onveranderd in Londen met de hand getekend, daarna werkt Goldsmith samen met familiebedrijven die machines combineren met ambachtelijke handwerk zoals het polijsten van de frames, het aanbrengen van logo’s en het inbrengen van lenzen en lasergravures.

In de oortip van de door ons aangekochte kleurrijke zonnebrillen staat zelfs vermeld uit welk jaar het ontwerp komt, bijvoorbeeld: designed 1966. Goldsmith heeft zijn weg gevonden naar onder andere de catwalks in Hollywood en Londen en volgens velen behoren sommige ontwerpen nog steeds tot de allermooiste van de wereld.

€ 395.-

www.olivergoldsmith.com